SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

100 g cukru

  • [...] 2: „ale ja przecież biegam, więc schudnę” Ja też biegam, tylko jak się ma wydatek dodatkowych 300-500 kcal, podczas gdy złą dietą dostarczasz codzienną nadwyżkę 1000-1500 kcal? Z badań wynika, iż nie warto próbować kompensować złej diety treningiem. To nie działa w ten sposób. Zaharujesz się, a odnoszone efekty będą [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14318 Data: 2017-04-04 23:32:39
  • Białko serwatkowe cena

    Artykuł
    Suplementy

    [...] na nietolerancję na laktozę. Z tego typu wsparcia korzystają też zawodnicy kulturystyki pochłaniający znaczne ilości jedzenia. WPH posiada około 90% zawartości protein na 100 g produktu. Dodatkowo posiada charakterystyczny goryczkowaty posmak, ze względu na wysoką zawartość aminokwasów. Tutaj cena idzie za jakością i jest wyższa od wcześniej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1992 Data: 2018-08-27 12:29:49
  • Jakie lody wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] deserowej 3%, kawałki białej czekolady 3%, migdały w czekoladzie 3%, mleko w proszku odtłuszczone, orzechy włoskie 2%, orzechy pekan 2%, stabilizatory: guma guar, karagen. W 100 g lodów czekoladowych Gelatelli Master of Taste znajdują się 283 kcal. Węglowodany 23,8 g, białko 3,9 g, tłuszcze 18,5 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9,1 g). Plusy: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26494 Data: 2017-08-24 09:26:33
  • [...] diety, ale i nie tylko. Popularnym zakupem jest odżywka węglowodanowo-białkowa typu gainer. Dobrej jakości gainer powinien posiadać minimum 20% zawartości białka na 100 g suplementu. Białko to powinno być pochodzenia zwierzęcego, a więc oparte na klasycznym koncentracie białek serwatkowych, który dodatkowo może być wsparty izolatem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2869 Data: 2018-10-04 11:28:54
  • Szukając w codziennej diecie słodkiego smaku, nie trzeba się zwracać ku produktom wysokoprzetworzonym, ubogim w błonnik, a bogatym w cukier i przetworzone tłuszcze oraz sól. Zdecydowanie lepiej dla zdrowia będzie sięgnąć po produkty, których skład odżywczy sprzyja uczuciu sytości, a jednocześnie również regulacji stanu odżywienia. Od stosunkowo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5743 Data: 2023-01-26 12:08:05
  • Ile kalorii ma papryka? Jakie są rodzaje papryki?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Papryka to jędrny, błyszczący i o specyficznym smaku owoc. Zaraz, zaraz… Jak to owoc? Przecież papryka to warzywo… To wcale nie błąd, ponieważ pod względem botanicznym papryka jest owocem (tak samo, jak ogórek, cukinia, awokado). Powstaje ona z kwiatu rośliny i zawiera w swoim wnętrzu nasiona. I to wystarczy, by uznać ją za owoc.  Ostre odmiany [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 453 Data: 2023-05-12 08:58:28
  • Człowiek w kiepskim nastroju ogranicza swoją efektywność w pracy czy nauce oraz sporcie, a dodatkowo swoim negatywnym nastawieniem może „zarażać” innych. Z czasem brak umiejętności radzenia sobie ze stresem może wywołać wiele chorób. Istnieje jednak szereg czynników, które mogą poprawić tolerancję stresu, a jednym z nich jest suplementacja diety.  [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1114 Data: 2023-07-13 18:30:52
  • Wielu zawodników wspomina białko Rheo H. Blaira, jako rewolucyjny dodatek do diety kulturysty. Białko Blaira składało się z białka jaja kurzego, suszonych całych jaj oraz kazeinianów uzyskanych z odtłuszczonego mleka. Tak naprawdę Blair nazywał się Irvin P. Johnson. Stworzył on zresztą całą linię produktów, a wiele z jego pomysłów w tamtych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10510 Data: 2018-10-29 09:56:29
  • [...] dostarczające mniej węglowodanów. Jeśli chodzi o wpływ protein na stężenie insuliny, to zwykle jest krótkotrwały, chyba że dołączamy białko do dużej porcji węglowodanów (100 - 150 g w porcji). Notabene porcja zdrowych tłuszczów może hamować odpowiedź ustroju na posiłek wysokowęglowodanowy. W badaniach Bozzetto L i wsp. stwierdzono, że dodatek [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4433 Data: 2020-12-12 09:50:27
  • Najpierw masa, później rzeźba i inne mity

    Artykuł
    Kulturystyka i kulturyści

    W dzisiejszym artykule zmierzymy się z kilkoma często spotykanymi mitami dotyczącymi dietetyki, farmakologii i treningu siłowego. Są one niezwykle często spotykane, mimo iż wiele z nich było już wielokrotnie wyjaśnianych. Powtarzają je nawet osoby z grupy wiekowej 50+, które powinny dysponować już wystarczającą wiedzą i orientacją w tematach [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2601 Data: 2023-04-21 06:26:08
  • Jaki ketchup wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Jedna z niewielu alternatyw ketchupu o obniżonej zawartości cukrów. Firma znana, posiadająca sporą gamę produktów ketchupowych. Skład: pomidory (160 g pomidorów zużyto na 100 g produktu), skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, regulatory kwasowości (kwas octowy i kwas cytrynowy), substancja słodząca (sukraloza), naturalne aromaty, przyprawy W [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10821 Data: 2017-08-10 07:57:57
  • Cukrzyca typu 2 występuje częściej u osób z nadwagą lub otyłością, co nie jest zaskoczeniem. Im więcej jesz, im bardziej przybierasz na wadze, tym bardziej stajesz się oporny na insulinę, co ostatecznie prowadzi do rozwoju cukrzycy typu 2. Wysoka zawartość tkanki tłuszczowej zwiększa oporność na insulinę, szczególnie jeśli jesteś genetycznie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5359 Data: 2018-11-04 08:04:17
  • Suplementy to uzupełnienie naszej diety - mają wspomagać nasze zdrowie i dążenie do formy. Zwykle nie działają z taką siłą jak leki, ale nie mają też skutków ubocznych, jeśli spożywamy je zgodnie z zaleceniami. Jest jednak grupa substancji, która jest na tyle silna, iż jest porównywalna z lekami. Podsumowanie Suplementy, bez względu na to jak [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1845 Data: 2020-08-13 22:01:33
  • Każdy chce osiągnąć szczyt formy, jednak u większości na drodze do sukcesu stają lenistwo, wyuczone, błędne nawyki żywieniowe, brak wiedzy na temat dietetyki, treningu, suplementacji czy farmakologii. Jednym z najczęściej powielanych mitów jest „sprawa cardio”. Mówi się: „rób aeroby, a poprawisz formę, odtłuścisz się i osiągniesz sukces”. Bardzo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 765 Data: 2024-03-26 14:35:58
  • [...] food. OK, możesz unikać pizzy, hamburgerów czy kebabów, ale czy jesteś odporny na słodycze i drobne przekąski? Powiedzmy, że zjesz 1 croissanta czekoladowego (~363 kcal) i 100 g babeczki kruchej z jabłkami (486 kcal). To już daje 849 kcal. A przecież wiele osób sypie całymi garściami cukier do kawy, herbaty i innych napojów, stosuje duże ilości [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1955 Data: 2022-10-18 12:55:44
  • Wykorzystanie suplementów jest niezbędnym elementem diety sportowca, który ma na celu wspomóc codzienną rutynę dietetyczną, ale i nie tylko. Głównym zadaniem produktów tego typu jest podniesienie efektywności stosowanego jadłospisu, poprzez pewne zmiany funkcjonowania metabolizmu. Wykorzystanie odpowiednio ukierunkowanej suplementacji posiada [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3583 Data: 2018-11-10 14:23:46
  • Jak zwiększyć spożycie białka? 8 prostych wskazówek

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] zwierzęcego, jak i roślinnego. Na przykład dodanie dwóch łyżek masła orzechowego do przekąski w postaci pokrojonego jabłka podniesie zawartość białka o 7 g, a dodanie około 100 g tuńczyka do zielonej sałatki doda ok. 20 g dobrej jakości sycącego białka. Wykres: Ilość białka w wymienionych i innych produktach spożywczych. Jedz więcej roślin [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 801 Data: 2023-08-07 09:35:45
  • Jaki majonez jest najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] jaja 6,0%, ocet, musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat), cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz (E385), regulator kwasowości (kwas cytrynowy). 100 g tego majonezu dostarczy 702 kcal, w tym 1,3 g białka, 3 g węglowodanów oraz 76,1 g tłuszczu. Plusy: smak bardzo przyjemny, delikatny, nie za słony, nie za słodki, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22281 Data: 2017-08-31 09:33:49
  • Jakie pralinki jeść na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Słodycze kuszą nie tylko swoim smakiem, ale też wyglądem. Będąc na diecie potrzeba wiele samodyscypliny, by umieć odmawiać sobie słodkości. Na szczęście żyjemy w czasach, gdzie tradycyjne słodycze znajdują swoje odpowiedniki w zdrowszej wersji.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2645 Data: 2017-11-07 09:39:51
  • Owoce, które warto włączyć do swojego menu

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] także, iż tłuszcz ten sprzyja poprawie wrażliwości insulinowej, co może być istotne zarówno pod kątem pracy nad wyglądem sylwetki, jak i pod kątem profilaktyki cukrzycy. W 100 g tego warzywa jest około 15 g tłuszczu, w tym około 10 g kwasu oleinowego. Potas w awokado pomaga kontrolować ciśnienie krwi i walczyć ze zmęczeniem. Awokado jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7164 Data: 2018-01-19 08:51:58